10 van de meest gehoorzame hondenrassen - Point Pet (2023)

Als het gaat om gehoorzaamheid aan honden, gaat het niet alleen om hoe slim uw hond is. Sommige rassen kunnen ongelooflijk slim zijn, maar ze kunnen onafhankelijke, vrijdenkers zijn die bekend staan ​​als koppig.

De onderstaande rassen staan ​​bekend om hun goede combinatie van intelligentie, gretigheid om te behagen en enthousiasme om te leren.

Het is ook belangrijk om te erkennen dat elke hond anders is en dat hun natuurlijke niveaus van gehoorzaamheid kunnen variëren, ongeacht de normale raskenmerken.

Welk ras je ook krijgt, zorg ervoor dat je blijft trainen leuk, frequent en motiverend. Je moet je hond klaar maken voor succes door dingen langzaam te doen, de afleiding te minimaliseren, de sessies kort te houden, gewapend met veel beloningen en op een positieve noot eindigen.

 • 01 van 10

  Border collie

  10 van de meest gehoorzame hondenrassen - Point Pet (1)

  Paarse kraag huisdierenfotografie / Getty-afbeeldingen

  Border Collies worden vaak aangehaald als de slimste van alle hondenrassen. Hun intelligentie, gecombineerd met het feit dat ze graag leren en graag willen behagen, betekent dat ze extreem gehoorzame honden kunnen maken. Het zijn vaak eersteklas hondensportconcurrenten.

  Deze honden houden van leren en hebben een ingebouwde werkende drive, en ze gedijen wanneer ze een baan krijgen om te doen.

  Hoewel ze gemakkelijk te trainen zijn, kunnen probleemgedragingen gemakkelijk naar boven komen als een collie niet genoeg gezelschap, mentale verrijking, lichaamsbeweging en begeleiding krijgt..

  Hun hoedende en jagende instincten zijn sterk en, als deze niet goed worden benut, kan een Collie auto’s, fietsen of zelfs kleine kinderen achtervolgen.

  Rasoverzicht

  Hoogte: 18 tot 22 inch

  Gewicht: 28 tot 48 pond

  Fysieke eigenschappen: Middelgroot; ruwe of gladde dubbele laag van gemiddelde lengte; lichaam is iets langer dan lang; lange kop die op een punt in de neus komt met rechtopstaande oren en gekrulde uiteinden

 • 02 van 10

  Duitse herder

  10 van de meest gehoorzame hondenrassen - Point Pet (2)

  Brighton Dog Photography / Getty Images

  De Duitse herder is een andere zeer intelligente hond die is gefokt om responsief en gehoorzaam te zijn. Ze zijn meestal ook minder intens dan Border Collies.

  Het is dan ook geen verrassing dat ze worden gebruikt door de politie, het leger, opsporings- en reddingsgroepen en als hulphonden.

  GSD’s zijn zeer loyaal en beschermend tegenover hun familie, maar zonder de juiste begeleiding kunnen deze eigenschappen extreem worden. Ze kunnen zelfs beschermend gedrag of agressie tegen vreemden en andere honden ontwikkelen.

  (Video) When Your Dog Absolutely Owns You 😁

  Rasoverzicht

  Hoogte: 22 tot 26 inch

  Gewicht: 60 tot 100 pond

  Fysieke eigenschappen: Groot, atletisch gebouwd met een dubbele laag, bestaande uit een dikke ondervacht en een dichte, licht golvende of rechte buitenlaag met geelbruine en zwarte of rode en zwarte kleuren

 • 03 van 10

  Golden retriever

  10 van de meest gehoorzame hondenrassen - Point Pet (3)

  Westend61 / Getty Images

  Golden Retrievers zijn ongelooflijk populair als huisdieren. Ze zijn meestal erg aanhankelijk, geduldig en zachtaardig voor kinderen en andere honden, en ze hebben een vertederend enthousiasme voor het leven.

  Goldens staan ​​erom bekend zeer graag te behagen, en dit in combinatie met hun intelligentie betekent dat ze zeer ontvankelijk zijn voor training. Ze zijn meestal ook serieuze fijnproevers en doen bijna alles voor een traktatie!

  Rasoverzicht

  Hoogte: 23 tot 24 inch (mannen); 21,5 tot 22,5 inch (vrouwtjes)

  Gewicht: 65 tot 75 pond (mannen); 55 tot 65 pond (vrouwen)

  Fysieke eigenschappen: Halflange dubbele laag in licht tot donker goud, gemiddelde tot grote gestalte

 • 04 van 10

  Labrador retriever

  10 van de meest gehoorzame hondenrassen - Point Pet (4)

  Jim Craigmyle / Getty Images

  Labs hebben veel vergelijkbare kenmerken als de Golden Retriever. Ze zijn een ander ras dat vaak wordt getraind als een hulphond vanwege hun slimheid, enthousiasme en kalme en zachte aard.

  Ze staan ​​bekend om hun uitstekende ophaalvaardigheden en dit is een gebied van training waar ze bijzonder goed in zijn.

  Voedselbeloningen doen wonderen met Labradors, die bekend staan ​​als zeer hebzuchtig. Zorg ervoor dat je kleine beloningen gebruikt en dat deze worden gecompenseerd met hun dagelijkse voedselrantsoenen.

  Labs kunnen vatbaar zijn voor zwaarlijvigheid en dit kan leiden tot een reeks ernstiger gezondheidsproblemen, waaronder gewrichtsproblemen.

  Rasoverzicht

  Hoogte: 21 tot 24 inch

  Gewicht: 55 tot 80 pond

  (Video) I almost lost my finger 😳

  Fysieke eigenschappen: Middelgrote tot grote stevige, atletische bouw; gladde, waterbestendige dubbele lagen; otter-achtige staart

  Ga verder naar 5 van 10 hieronder.

 • 05 van 10

  Vizsla

  10 van de meest gehoorzame hondenrassen - Point Pet (5)

  Hillary Kladke / Getty Images

  De Vizsla was ooit een gewaardeerde bezit van de Maygar jachtstammen van Hongarije. Ze zijn ontwikkeld om ongelooflijk uithoudingsvermogen, enthousiasme, loyaliteit en intelligentie te hebben.

  Deze eigenschappen betekenen dat je vandaag, met de juiste richting, een zeer trainbare hond in dit ras kunt hebben. Vizslas hebben echt veel beweging nodig en training die hen kan helpen een deel van hun energie te besteden, zou hen ten goede komen. Ze zijn een ander ras met uitstekende herstelfuncties, en ze genieten van de sport van canicross, die aan populariteit wint.

  Vizslas zijn ongelooflijk enthousiast om te behagen, en ze vormen zeer sterke banden met hun eigenaars; vaak aangeduid als ‘klittenbandhonden’. Dit kan helpen als het gaat om training, maar het betekent ook dat ze ook meer vatbaar zijn voor verlatingsangst.

  Rasoverzicht

  Hoogte: 22 tot 23 inch

  Gewicht: 45 tot 50 pond

  Fysieke eigenschappen: Gespierd en goed geproportioneerd met een roodbruine korte, gladde, dichte vacht

 • 06 van 10

  Engelse springerspaniël

  10 van de meest gehoorzame hondenrassen - Point Pet (6)

  Pedro Lopez / Flickr / CC BY-SA 2.0

  Als u op zoek bent naar een hond met grenzeloze energie en enthousiasme en een echte wens om te behagen, kan de Engelse Springer Spaniel veel vakjes aanvinken.

  Dit drukke en gemoedelijke ras heeft een constant kwispelende staart en houdt ervan om werk te doen. De ESS heeft ook uitstekende ophaalvaardigheden en een ongelooflijk gevoelige neus. Al deze factoren betekenen dat ze vaak worden opgeleid voor drugsdetectie en geurwerk voor de politie en het leger.

  Ze zijn het meest geschikt voor een actief huishouden waar ze veel beweging krijgen. Het is niet ongewoon voor Engelse Springers om kampioen te worden in de competitieve flyballwereld en in neusproeven.

  Rasoverzicht

  Hoogte: 19 tot 20 inch

  Gewicht: 40 tot 53 pond

  Fysieke eigenschappen: Middelgrote compacte body beschermd door een dichte, middellange vacht met bevedering en lange oren; jas komt in zwart of lever met witte aftekeningen, of het tegenovergestelde; blauw of lever roan zijn ook gebruikelijk; driekleur met zwarte, witte en lever- of bruine aftekeningen kan soms voorkomen

  (Video) My favourite 5 breeds 🤙 | #shorts

 • 07 van 10

  Poedel

  10 van de meest gehoorzame hondenrassen - Point Pet (7)

  Carol Howell / EyeEm / Getty Images

  Veel van de populariteit van de poedels kan worden toegeschreven aan hun elegante en verfijnde look. Sommige mensen zijn echter verrast om te horen dat dit ras eigenlijk ongelooflijk slim, leuk en aanhankelijk is.

  Ze zijn meestal toegewijd aan hun eigenaars en zeer gemotiveerd om te behagen. Poedels houden ervan om te leren en, als je de training leuk voor ze houdt, kunnen ze experts zijn in het leren van trucs. Door hun natuurlijke atletiek kunnen ze ook uitblinken in hondensporten, zoals behendigheid.

  Rasoverzicht

  Hoogte: Standaard: 15 inch; miniatuur: 10 tot 15 inch; speelgoed: 10 inch en minder

  Gewicht: Standaard: 45 tot 70 pond; miniatuur: 15 tot 18 pond; speelgoed: 5 tot 9 pond

  Fysieke eigenschappen: Krullende, dichte enkellaags jassen die een van de vele effen kleuren kunnen zijn, waaronder wit, zwart, grijs, bruin en abrikoos

 • 08 van 10

  Keeshond

  10 van de meest gehoorzame hondenrassen - Point Pet (8)

  Daniela Duncan / Getty Images

  De prachtige Belgische Keeshond is misschien niet zo bekend als sommige van de andere rassen op deze lijst, maar deze honden zijn slim, loyaal, zachtaardig, vriendelijk en gemakkelijk te trainen. Ze zijn erg alert en nieuwsgierig en, hoewel ze een rustige houding hebben, nemen ze constant alles op.

  Ze hebben veel enthousiasme om ook nieuwe dingen uit te proberen en, ondanks hun zeldzaamheid, zijn er kampioen Keeshonds in dokduiken, rally en gehoorzaamheid.

  Keeshonds zijn ontwikkeld als waakhonden, dus je moet misschien een beetje extra trainen om te voorkomen dat alert blaffen uit de hand loopt.

  Rasoverzicht

  Hoogte: 17 tot 18 inch

  Gewicht: 35 tot 45 pond

  Fysieke eigenschappen: Bijna vosachtig uiterlijk met een dikke pluimstaart en een masker rond de ogen dat de indruk wekt een bril te dragen; dikke dubbele laag; meestal een mengsel van grijs, zwart en crème en de schaduw kan variëren

  Ga verder naar 9 van 10 hieronder.

 • 09 van 10

  Havanese

  10 van de meest gehoorzame hondenrassen - Point Pet (9)

  @Hans Surfer / Getty Images

  (Video) 7 most deadliest dog breeds in the world 😱🔥 #shorts

  De mooie kleine Havanezer is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid in Noord-Amerika. Het is eigenlijk geen verrassing, want deze honden zijn vriendelijk, aanpasbaar en slim. Ze staan ​​er ook om bekend dat ze gemakkelijker te trainen zijn dan je gemiddelde ras.

  Ze hebben veel enthousiasme en zijn zeer attent en enthousiast om te behagen, en ze zijn regelmatige concurrenten in hondensporten en gehoorzaamheidsproeven.

  Rasoverzicht

  Hoogte: 8,5 tot 11,5 inch

  Gewicht: 7 tot 13 pond

  Fysieke eigenschappen: Kan een of twee kleuren hebben, waaronder, maar niet beperkt tot, zwart, zilver, wit, crème, bruin, fawn, goud, sable en rood. De vacht kan drastisch variëren van zijdeachtig recht tot zeer golvend met krullen

 • 10 van 10

  Manchester Terrier

  10 van de meest gehoorzame hondenrassen - Point Pet (10)

  Charles Walker / Flickr / CC BY-NC-ND 2.0

  Terriers, hoewel ze bekend staan ​​als slim, worden ook vaak geassocieerd met wilskracht en feisty. Manchester Terriers worden beschouwd als responsiever en trainbaarder dan je gemiddelde terriër, terwijl ze niet minder intelligent zijn.

  Ze zijn een ras dat vaak goed wordt gedaan in competitieve hondensporten, en ze houden ervan om bezig te zijn en een baan te krijgen om te doen.

  Natuurlijk kunnen ze daar nog wat van die kenmerkende terrier koppigheid hebben. Dus je hebt misschien wat meer geduld nodig en wees creatief in het houden van trainingssessies leuk en anders om de aandacht van je MT te houden.

  Rasoverzicht

  Hoogte: 10-12 inch (speelgoed); 15-16 inch (standaard)

  Gewicht: Minder dan 12 pond (speelgoed); 12-22 pond (standaard)

  Fysieke eigenschappen: Gladde, glanzende, korte en dichte vacht die wordt geleverd in zwart en bruin of zwarte vacht met mahonie markeringen; krachtig, compact en gespierd lichaam en natuurlijk rechtopstaande oren

 • Als het gaat om gehoorzaamheid bij honden, zijn er verschillende factoren die bijdragen aan succes, niet alleen het soort ras.

  Het gebruik van krachtvrije, positieve versterkingstechnieken wordt aanbevolen, en dit zal ervoor zorgen dat u een sterke band met uw hond behoudt. Je moet trainingen motiverend, leuk en frequent houden.

  Je moet ook rekening houden met de achtergrond van je hond. Als ze een moeilijke start in het leven hebben gehad, hebben ze misschien meer geduld nodig als het gaat om training om hen te helpen angsten en zorgen te overwinnen.

  Door deze aanpak te volgen in plaats van te proberen je hond te dwingen of te straffen als hij het verkeerd heeft, bouw je een sterke band op en komt je hond in een trainingssessie klaar om enthousiast te werken.

  Videos

  1. TURKISH KANGAL DOG - WOLF KILLER OR PET?
  (Animal Watch)
  2. Abandoned Dog Lies Helplessly In A Corner Starving For A Long Time Waiting For His Time To Come...
  (The Moho)
  3. Top 50 meest populaire hondenrassen verklaard | Hoe u het beste hondenras voor u kiest
  (Dog Facts)
  4. How My Dog Saved a German Shepherd
  (Leo Fucarev Shorts)
  5. Igp dog training in Africa, six months old Rottweiler doing obedience
  (Baxton dog training jm)
  6. പട്ടി കുഞ്ഞിനെ മേടിച്ചപ്പോൾ😍|Cute Puppy🥰|#dog #pets #shortsmalayalam
  (Alrins Tech)
  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Margart Wisoky

  Last Updated: 02/07/2023

  Views: 6280

  Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

  Reviews: 81% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Margart Wisoky

  Birthday: 1993-05-13

  Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

  Phone: +25815234346805

  Job: Central Developer

  Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

  Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.